גריל גז? 5 טיפים מוצלחים לצליית בשר על גריל גז

לפני שנתחיל באיך לצלות את הבשר נדבר על איזה בשר הכי מוצלח והכי טעים לאכילה על גריל גז, יש המון סוגי בשר אך מה הכי מומלץ לצלייה על גריל גז?
שבו בנחת עשינו את העבודה עבורכם במאמר הבא.

סוגי הבשרים הכי מומלצים לצלייה על גריל גז

לפני שאתם בוחרים את הבשר הרגיל והמועדף עליכם כדאי שתכירו את הסוגים השונים
פילה בקר הוא הנתח שנחשב לבשר הרך ביותר שנמכר.
מחירו גבוה בהתאם לביקוש הגבוה שלו והיותו חלק קטן בפרה.
אנטריקוט – אחד הנתחים המועדפים על האנשים בגלל טעמו העסיסי והשומן הטעים . האנטריקוט ממוקם בין הסינטה לצוואר.
סינטה – כדי לקבל את הטעם הטוב ביותר של הסינטה כדאי לקנות נתח בעובי של 5 ס"מ הכולל מעט שומן בתוכו.
אילו נתחים הכי מומלצים לצלייה על גריל גז-
בקר או עגל – לאוהבי בשר מדיום ראר , סינטה, אנטריקוט, שייטל, פילה קצבים, נתח קצבים או פריים ריבס. לאוהבי וואל דאן – אסאדו או פיקאנייה.
בטלה אנחנו ממליצים – אוכף, ספריבס, או שוק.
ובצלויים בעלי כנף: עוף, הודו או ברווז.

איך לצלות נכון על גריל גז

הכנת בשר על גריל גז זה לא משהו שאפשר ללמוד ברגע , זאת אומנות שצריך לדעת ולעבוד איתה נכון.
לטמפרטורת הבשר יש חלק מאוד גדול בטעם הסופי , הביאו את הנתח לטמפרטורת החדר לפני הצלייה שעתיים – שלוש יעשו את העבודה וההבדל בטעם הוא ענק.
כמו הנתח גם הגריל צריך את הטמפרטורה הנכונה, רצוי לתת חימום קל לפני לרשת של הגריל שימו לב שהרשת בטמפרטורה חמה ואחידה .
איך יודעים מתי הגריל חם מספיק? אם מניחים את היד כחמישה סנטימטרים מהרשת והחום בלתי נסבל, זה בדיוק הזמן!
קחו בחשבון שכמו בני אדם גם נתחי בשר צריכים יחס אישי , נתחים בעלי אחוז שומן גבוה כמו אנטריקוט לא צריכים שימון רשת מוקדם ולעומתם נתחים רזים יותר מצריכים קצת שימון של הרשת.

בדיקת מידת עשייה נכונה לבשר

טעות גדולה שהרבה אנשים עושים היא לחתוך את הנתח בעת הצלייה. חיתוך הבשר פוגע בתהליכים חשובים של הצלייה , זה הכול עניין של ניסוי וטעייה.
הנתחים מתחילים לעלות נוזלים בחלק העליון של הנתח- זה הבשר בדרגת מדיום בחלק התחתון. אם אתם אוהבים את הבשר שלכם מדיום, זה בדיוק הזמן להפוך את הסטייק כך שייווצרו נוזלים גם בצד השני , אם אתם אוהבים את הבשר שלכם בדרגת מדיום וול צרבו אותו פעמיים בכל צד במשך שתיים וחצי דקות כל פעם.
כדי לתת לנתח את הלוק המושלם והעסיסי , בזמן ההפיכה של הסטייק סובבו ב-90 מעלות ותקבלו את מראה הרשת על הנתח.
כדאי ואף רצוי לפני ההגשה להניח לנתחים לנוח למשך 5 דקות זה יעניק לנתח את העסיסיות .

בשביל שיצא לנו הבשר הכי טעים הפרט הכי חשוב הוא הגריל, אז הבאנו את המקום הכי טוב לקנות בו את הגריל הטוב ביותר!

10 הטיפים של פיקניה למנגל מוצלח

#1 נקיון ותחזוקת גריל גז – תפעילו מדי פעם את הגז גם אם לא אוכלים .
בנוסף, גריל שאינו מתוחזק כראוי עלול ליצור בעירות והתלקחויות שומנים העלולות לשרוף את המזון בתהליך
הצלייה ואף לגרום לשריפת הגריל.
#2 “הכינותי מראש” – דעו מה אתם עושים לפני הנחת הבשר על הגריל
#3 חימום הגריל – תנו חימום קטן לגריל לפני ששמים את הבשר
#4 כלי עבודה ואביזרי צלייה איכותיים – קנו את הכלים הכי טובים בשוק! לא להתפשר על כלום!!
#5 אזורי החום בגריל – דעו איפה נמצאים אזורי החום בגריל
#6 עומס על הגריל – דעו מתי לשים ולהוריד אוכל מהגז
#7 “עיניים על הגריל” – כל הזמן לדעת מה הולך על הגריל
#8 מידת העשייה דעו מתי להוציא את הבשר
#9 מנוחה תנו גם לגז וגם לבשר לנוח
#10 ברביקיו הוא לא רק בשר

וכמובן לקנות את גריל הגז הטוב ביותר!
לסיכום קיבלתם את 10 הטיפים הכי מוצלחים של פיקניה למנגל מוצלח ביותר

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *