2 תוספות טעימות לארוחת בשר טעימה

תוספות טעימות לארוחת בשר טעימה

אם אתם חובבי בשר  מאלו שאוכלים שווארמה ב10 בבוקר ומרגישים שאם לא תאכלו בשר, תמותו, (טוב, בואו לא נגזים) וביקשו מכם לארגן אירוע או המשפחה או להכין על האש עם החבר'ה, שהם, בואו נגיד, לא משוגעי בשר כמוכם.
אולי לא כדאי להכין להם רק בשר אלא גם לארגן להם גם כמה תוספות טעימות שישתלבו ביחד עם הבשר.
רוצים שווארמה טעימה עם תוספות טעימות? לחצו כאן

2 תוספות טעימות לארוחת בשר טעימה

תוספות טעימות לארוחות בשר

התוספות נמצאות בכל ארוחה, אבל אף פעם לא תופסות חלק עיקרי בה, תפקידן העיקרי הוא להשלים את כמות החלבון הנדרשת לגוף ולהעניק תחושת שובע מספקת. דגנים, קטניות ופסטות הם תוספות שאפשר כמובן להכין בדרך בסיסית ופשוטה, אבל באותה קלות אפשר גם ליצור מנות מפתיעות בשילוב ירקות מגוונים, מלבד הבריאות, הירקות מעניקים לנו גם צבע ומרקם מיוחד למנה, המושכים את העין  ו"מסייעם לה לאכול". החלטנו להתמקד היום ב-2 תוספות "ירוקות". שימו לב להקפיד על זמני הבישול כדי שלא תקבלו חלילה תוצאה "סמרטוטית" ורכה מדי. בישול ארוך או קצר מדי יהפכו את התוספות הנפלאות שלנו ל"סתם" עוד מנה, וחבל.

ברוקולי צלוי עם טחינת צנובר

אחרי שתטעמו פעם אחת את הטחינה הזו לא תצליחו להוציא אותה מהראש שלכם. תוספת קצת אחרת, עם טעם בלתי נשכח.

המנה הזאת היא טייק אוף על הכרובית בטחינה המפורסמת, במקום כרובית – ברוקולי ובמקום טחינה רגילה – טחינת צנוברים. מושלמת ביחד עם תוספות אחרות.

את הברוקולי רובינו ממהרים לבשל עד ריכוך מלא, אך הוא טעים מאוד כאשר הוא חי ופריך. במתכון הנוכחי הוא עובר בישול קצר יחסית וצריבה במחבת שמרככים אותו מעט, אבל עדיין משאירים אותו קריספי. יחד עם תערובת תבלינים וטחינת הצנובר, מתקבלת מנה לא שגרתית ועשירה בטעמים.תוספות לבשר

מצרכים:

2 כפות שומשום

½ כף זרעי כמון

½ כף זרעי כוסברה

1 ½ ברוקולי טרי

1 כפית מלח

1 כפית שמן

לטחינת צנוברים:

½ 1 כוס צנוברים

קורט מלח

להגשה:

מלח אטלנטי

שמן זית

אז איך מכינים ברוקולי צלוי עם טחינת צנובר?

שלב ראשון:

מכינים טחינת צנוברים: נחמם מחבת יבשה ללא שמן, וכאשר היא חמה מספיק נוסיף את הצנוברים כדי לקלות אותם. נשטח אותם לשכבה אחת ומדי פעם נערבב את המחבת. נקלה כ-10 דקות עד שהצנוברים יזהיבו ויעלו ריח.

שלב שני:

נעביר את הצנוברים למעבד מזון עם מעט מלח ונטחן עד לקבלת מסה אחידה שדומה במרקם לטחינה גולמית. נשמור בינתיים בקופסה סגורה מחוץ למקרר (כמו טחינה רגילה).

שלב שלישי:

מכינים תערובת תבלינים: נחמם מחבת יבשה מעל אש בינונית, וכאשר היא חמה נוסיף את זרעי הכמון, זרעי הכוסברה והשומשום. נקלה אותם עד אשר השומשום ייהפך לזהוב והתבלינים יעלו ארומה. נסיר מיד מהמחבת ונעביר למכתש ועלי או מטחנת תבלינים. ונטחן לאבקה גסה.

שלב רביעי:

מכינים את הברוקולי: אם ראש הברוקולי גדול, נפרוש אותו לאורך לרבעים. נביא לרתיחה סיר מלא מים וכף מלח דק מעל אש גבוהה. כאשר המים ירתחו, נכניס את הברוקולי ונחלוט כ-10 דקות. נסנן, נעביר למים קפואים ונסנן היטב שוב.

שלב חמישי:

באותה מחבת שבה קלינו את התבלינים נחמם שמן זית מעל אש בינונית, וכאשר הוא חם נכניס את הברוקולי. נצרוב היטב מכל הצדדים. נסיר מהאש ומעבירים לכלי הגשה.

שלב שישי:

מגישים: ניצור כ-2 כפיות טחינת צנובר על הברוקולי הצלוי, נפזר את תערובת התבלינים הקלויים, נבזוק מלח אטלנטי, נזלף מעט שמן זית ונגיש. בתיאבון!

  • ירקות שורש מזוגגים חמאה.

    הפונדו של האיטלקים – ירקות פריכים ברוטב חמאה עדין, עם עשבי תיבול טריים וקוביות של גבינה מלוחה לתוספת טעמי אוממי.

    הבניה קאודה (Bagna Cauda) הוא הפונדו של האיטלקים – רק שבמקום פיסות לחם הנטבלות בסיר עם גבינה מבעבעת כמו אצל השכנה שוויץ, האיטלקים טובלים ירקות פריכים ברוטב חמאה עדין.

    הצעות וגיוונים:

    – אין צורך להכניס לסיר את כל סוגי הירקות המפורטים במתכון, בהחלט ניתן להכין את המנה רק עם ירק אחד שאוהבים או שניים, רק חשוב להכפיל את הכמות שלו בהתאם.

    – האנשובי במנה הוא על תקן תבלין עשיר בטעמי אוממי. במידה ורוצים שהמנה תהיה צמחונית, ניתן להוריד אותו מהמתכון.

    – גם תפקיד הגבינה בהגשה הוא להעשיר את המנה בטעמיי אוממי ולכן כל גבינה מלוחה שאוהבים תתאים כולל גבינת פרמזן או פיקורינו, רק אז יש לגרדה מעל הירקות.

    מצרכים:

    לירקות: (אפשר להכין רק עם סוג אחד או שניים)

    6 יחידות לבבות ארטישוק טריים, חתוכים לחצי

    4 יחידות קולרבי קלוף וחתוך לרבעים

    4 יחידות שורש סלרי קלוף וחתוך לשישיות

    6 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף וחצוי

    6 יחידות לפת קלופה ולתוכה לרבעים

    לרוטב הבניה קאודה:

    140 גרם חמאה

    7 יחידות אנשובי משומר קצוץ (אשות)

    3 כף צלפים

    3 צרור תרד

    6 שיני שום פרוסות

    12 עגבניות שרי חצויות (ניתן לצלות אותן מעט לפני, לא חובה)

    4 גבעולי טימין

    7 עלי מרווה

    ½ 1 פלפל חריף ירוק

    ¼ 1 כוס אפונה

    קורטוב גרידת לימון

    להגשה:

    קורטוב עלי חרדל

    קורטוב עלי רוקט

    קורטוב עלי פטרוזליה או כוסברה

    קורטוב מיץ לימון

    קורטוב מלח אטלנטי

    גבינה מלוחה מכל סוג שאוהבים שבורה גס, לחילופין ניתן גם להשתמש בפרמזן מגורדת

    אז איך מכינים ירקות שורש ברוטב חמאתי?

    שלב ראשון:

    הירקות: נרתיח הרבה מים עם מלח בסיר ונחלוט כל סוג ירק בנפרד עד לרמת אל דנטה שמשאירה את הירק עדיין פריך. בערך 15-20 דקות.

    שלב שני:

    הרוטב: בסיר סוטאז' (רחב ושטוח) בעל תחתית כבדה נמיס את החמאה מעל אש נמוכה. נמשיך לחמם את החמאה בזהירות, עד שהיא מתחילה להזהיב ואז נכבה את האש (נזהרים שהחמאה לא תישרף).

    שלב שלישי:

    נכניס את התרד ושאר המרכיבים (חוץ מהאפונה וגרידת הלימון) לתוך החמאה, נדליק שוב את האש ונבשל 5 דקות על אש ממש נמוכה.

    שלב רביעי:

    נסדר את הירקות החלוטים בסוטאז', נוסיף את האפונה וגרידת הלימון ונבשל את הכל ביחד עוד 5 דקות תוך נענוע עדין של הסיר, כך שהרוטב החמאתי יעטוף את הירקות. במידה והירקות לא יהיו מספיק מזוגגים בחמאה, נוסיף מעט ממי בישול הירקות או יין לבן ושוב נערבב בעדינות.

    שלב חמישי:

    טיפ: עד שלב זה ניתן להכין מראש ולחמם מעט בתנור לפני ההגשה -7 דקות ב-200 מעלות.

    שלב שישי:

    ההגשה: בקערית קטנה נערבב את העלים הירוקים עם מיץ לימון ומלח. נפזר מעל הירקות יחד עם קוביות גסות של גבינה מלוחה או נגרד מעל פרמזן לטעמי אוממי ונגיש. בתיאבון!

    רוצים לארגן אירוע בשר עם הרבה תוספות? לחצו כאן

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *